Böbrek ve Mesane İçin Sedef Otu Faydaları
Böbrek ve Mesane İçin Sedef Otu Faydaları
Uzmanlar sedef otunun böbrek, mesane ve idrar yollarına faydası olduğunu için not edilmesi gereken reçeteler arasına giren bu bitki tek başına da adeta şifa deposu.
Solunum yolları ve eklem ağrılarına etkisi, göze faydaları ve de cilde olan olumlu etkileriyle bu bitki bu güne kadar birçok hekimin gözdesi olmuş.
Sedef Otu Böbrek Hastalıklarına ve Mesane Kanserine Faydalı
Bitkinin böbrek ve mesane problemlerine iyi geldiğine şaşmamak lazım; çünkü uzmanlara göre bu bitki çok iyi parçalayıcı, eritici ve damarları açıcı özelliklere sahip.
Uzmanlar sedef otunun bostani, yabani ve dağda yetişen olmak üzere üç türünün olduğunu söylüyor. Diğer yandan hemen her bitki için söylendiği gibi bu bitki için de dağda yetişen türün daha etkili olduğunu söyleniyor; ona göre sedef otunun dağda yetişeninin yakıcılığı ve keskinliği daha fazla.
Bu sebepten olsa gerek ki sedef otu köklerinin dağda yetişen türünün kullanılmasını özellikle belirtiliyor.
Son olarak Bilgi Doktoru okurlarımıza sunduğumuz bu bitkinin köklerinin kokulu olduğunu belirtelim; bu da bitkinin sarımsak ve soğan kokularını giderici etkisinin nereden geldiğini belirtmek isterim..
Sizler de Sedef Otunun bilmediğimiz farklı şifaları ve faydaları ile ilgili görüş ve tecrübelerinizi Bilgi Doktoru okurlarıyla paylaşabilirsiniz. Ayrıca sorularınız varsa cevaplamaktan memnuniyet duyarız.
Böbrekleri temizleyen maydanoz karışımı
Böbrekleri temizleyen maydanoz karışımı:Böbrek temizleyen doğal içecekler. Böbrek hastalığınız varsa kesin bu doğal karışımları kullanmalısınız. Böbrekleri tertemiz eden bu doğal karışımları evinizde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.
Böbrekler, omurgalılarda bulunan fasulye biçiminde boşaltım organlarıdır. 10 cm boyuna kadar olabilen böbrekler, boşaltım sisteminin bir bölümünü oluştururlar. Bu organlar, başta üre olmak üzere atıkları kandan süzer ve onları su ile birlikte idrar olarak boşaltırlar. Böbrekleri ve böbreklere etki eden hastalıkları inceleyen tıbbi dal nefrolojidir. Nefroloji, adını Yunanca “böbrek” anlamına gelen nephros sözcüğünden alır. Böbrek(ler) ile ilgili anlamında kullanılan renal sözcüğü ise Latince renalis sözcüğünden gelir. Böbreklerin içindeki süzme birimlerine nefron denir. Her böbrekte yaklaşık 1 milyon nefron bulunur. DEVAMI İÇİN TIKLAYIN